Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Arendalsuka: Norsk industri har nøkkelen til det grønne skiftet i Europa – det vet ikke norske myndigheter

16. august @ 16:30 - 18:00

Solenergiklyngen vil også i år være tilstede under Arendalsuka. Du finner oss blant annet på Thon Hotel Arendal (møterom Williams) tirsdag 16. august fra 16.30 – 18.00.

Krigen i Ukraina har satt fart på Europas ønske om kontroll over egen energiforsyning. Når EU vil frigjøre seg fra russisk gass er solkraft en av de viktigste teknologiene for å få det til. Men i dag ligger store deler av verdikjeden for solkraft utenfor Europa. Bortsett fra i den energi-intensive delen av verdikjeden, hvor Norge er ett av få land i Europa som fortsatt har en industriproduksjon.  Norske silisium- og waferprodusenter er en vital del av verdikjeden for solenergi i Europa, og i dag enda viktigere enn før.

Men forstår norske politikere betydningen av dette? Eller vil de skusle bort muligheten for at norsk industri skal spille en nøkkelrolle i gjenoppbyggingen av solkraftindustrien i Europa? Og bare for å ha sagt det: vi produserer silisium og wafere med verdens laveste karbonfotavtrykk.

Les mer her og se arrangementet live via Solenergiklyngens facebookside hvis du ikke er fysisk tilstede i Arendal.

Program
Velkommen v/ Maja Busch Sevaldsen, Solenergiklyngen
Stolt solnasjon og Industritradisjon v/ Gaute Stokkan, Sintef Industri
Fra “Made in China” til “Made in Europe” – Utviklingen av den europeiske verdikjeden for PV. Hvordan kan Norge bidra? v/ Sean Erik Foss, IFE
En sirkulær og bærekraftig produksjonsprosess v/ Trude Nysæter, REC
Innovasjon og lokal verdiskaping i solbransjen v/ Morten Meier, Sun-Net
Sol i sofaen – Solenergiklyngen tar en prat med arbeiderpartiets Sverre Myrli, fra næringskomiteen på Stortinget om potensialet for norsk solindustri v/ Lill Torunn Kilde og Sverre Myrli
Oppsummering og takk for i dag v/ Maja Busch Sevaldsen, Solenergiklyngen

Detaljer

Dato:
16. august
Tid
16:30 - 18:00