Sol til folket! Arendalsuka 2021

Kollasj innledere

Sol til folket!

Solkraft har et stort potensial i den norske kraftmiksen. 

Sol er en konfliktfri kraft som kan bidra til å dekke kraftunderskudd ved elektrifisering og bidra til å nå klimamålene. Norge har kompetansen som skal til.

Skift, Solenergiklyngen og Multiconsult skal sammen vise fram suksesshistorier og det store potensialet for verdiskaping og arbeidsplasser innen norsk solkraftindustri.

 

Vi viser hvordan solkraft kan bidra inn i den norske kraftmiksen og til at vi når klimamålene.

Vi presenterer selskaper fra ulike deler av verdikjeden og ulike bruksområder (boliger, næringsbygg/områdeutvikling og solparker).

Hvert selskap gir en utfordring til politikerne: Hva må til for å ta ut potensialet?

 

Medvirkende:

Trine Kopstad Berentsen, Daglig leder, Solenergiklyngen

Jens Ulltveit-Moe, Styreleder, Skift

Multiconsult

Andreas Thorsheim, CEO, Otovo

Kristin Melsnes, CEO, Solgrid

Svein Nassvik, Sjefsrådgiver, Skanska Norge

Vi har invitert politikere fra Høyre, Ap, Sp og MDG til debatt ledet at Heikki Eidsvoll Holmås, bærekraftsdirektør i Multiconsult

Heikki Eidsvoll Holmås, Multiconsult

Hvor: Thon Hotel Arendal. Rom: Smalsund (begrenset antall fysiske plasser!)

Når: 17. august 14:30-16:00

Finn oss på Arendalsuka.no

Kontakt: Lill-Torunn Kilde ltk@solenergiklyngen.no

Solenergiklyngen består av en samlet norsk solenergibransje, som vil utvikle og skape vekst ved å industrialisere bærekraftige solenergiløsninger i verdensklasse. Klyngen ønsker å gjøre Norge til verdens beste arena for innovasjon og testing innen sol og energisystemer.
Trine Kopstad Berentsen er daglig leder, med snart 10 års fartstid i norsk solenergibransje.

Skift- Næringslivets klimaledere skal være pådriver for at Norge når sine klimamål innen 2030. Skift har en visjon om å skape et lønnsomt næringsliv i vekst, med redusert klimaavtrykk, og samler de mest klimaambisiøse selskapene i Norge. Jens Ulltveit-Moe er grunnlegger og konsernsjef i industriselskapet Umoe, og styreleder i Skift.

Multiconsult er et av Norges ledende miljøer innen prosjektering og rådgiving, og er  involvert i fornybar energi-prosjekter over hele verden. Ved å jobbe i skjæringspunktet mellom erfaring, forskning og utvikling, skaper de effektive og bærekraftige energiløsninger for en positiv samfunnsutvikling.

tree, sunset, nature
Andreas Thorsheim, Otovo

Otovo er en markedsplass for energiinstallasjoner, og jobber for å bli nummer én i Europa på solenergi for privatboliger. Andreas Thorsheim er gründer og adm. direktør i Otovo. Han har bakgrunn fra Opera Software og Schibsted før han begynte å jobbe for å gjøre det lettere å få solceller på hustak.

Solgrid ble grunnlagt i 2020 og har som mål å bli en ledende nordisk produsent av solenergi.

I samarbeid med kraftprodusenter, offentlige myndigheter og nettoperatører utvikler, bygger, driver og eier selskapet solkraftverk i industriell skala. Kristin Melsnes er daglig leder i Solgrid og har solid erfaring fra kraftbransjen i Norge og Sverige.

Svein Nassvik, Skanska

Skanska Norge er et prosjektutvikler- og entreprenørkonsern med forretningsområder innen bygg, anlegg, eiendomsutvikling og spesialistselskaper. Selskapet skal være den ledende grønne prosjektutvikleren og entreprenøren i Norge. Skanska var en av aktørene bak Powerhouse, Norges første energipositive forretningsbygg, som ligger på Brattørkaia i Trondheim. Svein Nassvik er sjefsrådgiver i Skanska Teknikk.

Powerhouse Brattørkaia
Powerhouse representerer et samarbeid om utvikling av klimabygg og består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitekt- og designkontoret Snøhetta og rådgivnings-selskapet Asplan Viak.

Disse er med på arrangementet:

English EN Norsk bokmål NO